Vi designar er butik

För att er e-butik ska upplevas seriös är det viktigt med ett bra och personligt utseende. Prestaworks kan hjälpa er att ta fram en design ni blir nöjd med!

Alla våra designuppdrag omfattas av avancerade analyser för olika ändamål och krav. Idag är det t.ex. extremt viktigt att man anpassar design för olika enheter så som surfplattor och mobiltelefoner – en så kallad responsiv design. Detta är en stor del av vad vårt designteam arbetar med dagligen.

Prestaworks har tillsammans över 20 års erfarenhet av design av e-butiker. Vi har sammanlagt levererat hundratals projekt i olika former och har bred kompetens inom många olika branscher. Ta kontakt med oss för information om hur vi kan hjälpa till med er design i PrestaShop.

En ny, bättre design

Kaliber, 995 kr /mån

I samband med att vi lanserat PrestaShop 1.7 som stabil version i våra nya e-butikspaket, släpper vi även en produktnyhet som bearbetats i över ett år. Kaliber är ett av världens mest optimerade tema för PrestaShop 1.7 när det kommer till laddtider samt uppbyggnad med strikta förhållanden till standarder i PrestaShop.

Standardtemat som medföljt installationer av PrestaShop genom åren, har länge brottats med flexibla möjligheter att påverka sidans grafiska upplägg utan att besitta programmeringskunskaper. Nu löser vi detta genom Kaliber som öppnar upp en ny typ av möjlighet för alla!

Kaliber är ett multidynamiskt, högpresterande tema för PrestaShop 1.7 som tillåter er att påverka designen i er butik via en intuitiv designmotor som utvecklats av Prestaworks. För att underlätta uppstarten kommer Kaliber med totalt fyra olika för-definierade layouter att välja på, dessa kan sedan utvecklas vidare och förändras enligt specifika önskemål via den enkla, välutvecklade och medföljande designmotorn.

Power of Many

Mängden kunder som nyttjar Kaliber är det som avgör utvecklingen av materialets innehåll. Kaliber är ett långsiktigt projekt som ständigt kommer att vidareutvecklas, där nya funktioner implementeras baserat på hur ofta samma önskemål efterfrågas från andra kunder. De nya funktionerna rullas ut med ett knapptryck till alla som använder Kaliber och är inte förknippat med några merkostnader.

Personliga anpassningar

Sätt er egen personliga prägel på designen via den intuitiva designmotorn som kontrollerar hela Kaliber. Designmotorn låter er enkelt påverka sidans utseende så som b.la. val av grundmall, färgsättning, typsnitt, elementbeteenden och mycket, mycket mer! För den erfarne erbjuds även möjlighet att skriva egen CSS och JavaScript direkt via designmotorn.

Full support

Med Kaliber tillhandahåller vi full support på temat och temats medföljande specialfunktioner, detta har länge varit ett bekymmer för kunder som använder material från tredjepart. De vanligaste och kanske mest allvarliga problemen våra kunder som nyttjar material från tredjepart stöter på, är exempelvis: långsamma laddtider, dålig grunduppbyggnad i kodbas, dålig eller obefintlig cache-teknik. Med full support garanterar vi att all material som tillhandahålls av Prestaworks håller hög standard och följer strikta bestämmelser för hur PrestaShop som plattform fungerar.

Kostnadsfria uppdateringar

Under hela er avtalsperiod tar ni automatiskt del av uppdateringar på Kaliber kostnadsfritt. Uppdateringar kan innehålla allt ifrån nya funktioner till kosmetiska förändringar samt buggfixar. Kaliber är ansluten mot en terminal som känner av nya uppdateringar och erbjuder er möjligheten att ta del av produktförändringar innan ni väljer att uppdatera Kaliber. Mallarna i Kaliber läses in automatiskt, vilket betyder att nya mallar som lanseras, automatiskt läses in till designmotorn för er att välja.

Några av fördelarna med Kaliber

Ett av världens mest optimerade tema för PrestaShop när det kommer till laddtider och kodbas

Kaliber levereras med en intuitiv designmotor som är enkel att använda för alla

Power of Many styr vilka funktioner/tillägg som standardiseras i Kaliber

Prestaworks tillhandahåller full support på Kaliber

Nya mallar läses in automatiskt till panelen vid lansering

Kostnadsfria uppdateringar av Kaliber under hela avtalsperioden

Kundcase som använder Kaliber
MER INFORMATION OM KALIBER

Skräddarsydd design till PrestaShop

Vi kan skräddarsy en design från grunden till er med större krav

Prestaworks erbjuder två olika kostnadsmodeller när det kommer till produktion samt integration av skräddarsydd design eller integration/migration av befintlig design. Vi förklarar dessa närmare nedan, samt vilka skillnader de innebär för er och er verksamhet.

FULL ÄGANDERÄTT

Som beställare av ett designprojekt som baseras på full äganderätt, äger ni som kund fullständiga rättigheter till materialet och har rätten att göra det som behagar er. Kostnadsmodellen för detta alternativ bygger på en framtagen offert baserat på er kravspecifikation.

Det finns flera fördelar med att äga sitt material, en av dem är exempelvis att objektet kan återanvändas i flera miljöer eller under samma miljö genom en multibutikskonfiguration uppbyggd av flera olika butiker. Ni har även fria händer att modifiera och förändra grundmaterialet hur mycket ni önskar.

NYTTJANDERÄTT NYHET!

Detta alternativ passar utmärkt för de som har svårt att ta höga initiala uppstartskostnader och istället föredrar en kostnadsmodell där designen läggs som en månadskostnad ovanpå ert e-butikspaket. Med nyttjanderätt innebär det att ni tilldelas rätten att nyttja temat, ägare av materialet är Prestaworks. Kostnaden för att göra tillval av en skräddarsydd design enligt modellen ökad månadskostnad ser ut enligt nedan och kan endast göras av bolag inom omsättningsstorleken 0 – 10 MSEK /år.

Plan

För alla inom 0 - 10 MSEK /år

Tilläggskostnad

Kostnad ovanpå e-butikspaket

E-butik Standard 2 099 kr /mån
E-butik Medium 2 999 kr /mån
E-butik Premium 4 999 kr /mån
E-butik Omni 2 099 kr /mån

Processen som följer oavsett val av ägande- eller nyttjanderätt beskrivs enligt uppläggen nedan.

Produktion & integration av responsiv layout

1 Produktion av ny design samt integration med responsiv anpassning riktar sig främst till verksamheten med krav på unik och skräddarsydd design. Det är viktigt med en unik profil som era kunder kommer ihåg.

Vid produktion av ny design är uppdraget uppdelat i olika moment, momenten ser ut enligt följande:

 1. Genomgång, insamling och analys av information
 2. Produktion av layout i form av utkast på olika sektioner
  • Startsida
  • Kategorisida
  • Produktsida
  • Kassan
 3. Integration av fastställd layout enligt utkast
 4. Testperiod
 5. Lansering

Integration eller migration av befintlig layout

2 Integration av befintlig layout är för er som redan har en färdig design som ni vill få integrerad med PrestaShop. Detta är ofta förekommande bland de som sköter layouten på egen hand och vill ge oss i uppdrag att integrera den, samt de som migrerar från en annan plattform till PrestaShop och vill behålla sin befintliga design även efter flytten.

När vi ska integrera en befintlig layout är det oerhört viktigt att vi erhåller all material, men minst lika viktigt är även att specifika önskemål och eventuella riktlinjer kommuniceras tydligt.

Genom åren har vi migrerat många designer åt kunder som valt att byta plattform till PrestaShop. Vi har därför lång erfarenhet om vilka preferenser som gäller i dessa uppdrag och försöker alltid vägleda med information för att undvika eventuella missförstånd.

Vi vill skapa fler framgångssagor

Under 2017 initierades ett av våra största uppdrag för Revolutionrace som omfattade produktion av skräddarsydd design och massvis av specialfunktioner. Sedan dess har deras resa tagit raketfart med försäljning till hela världen.

Sammanfattningsvis har vi bidragit med vår expertis för att öppna upp över 10 olika butiker i ett multistöd som riktar sig mot olika marknader och anpassat specialfunktionalitet därefter. Med ett sådant här stort system kommer väldigt mycket ansvar och kontroll, inte minst på drift och säkerhet.

Tillsammans med en ambitiös satsning på marknadsföring har man lyckats växa verksamheten omsättningsmässigt från 5 MSEK år 2014 till 110 MSEK 2017. Vi ser med stor glädje fram emot många spännande år med stark tillväxt genom nya marknader.

Är ni intresserade av att växa tillsammans med oss? Ta reda på om vi kan hjälpa er genom att kontakta oss. Vi ser fram emot att få höra från er och ta reda på hur vi kan hjälpa er verksamhet att växa.
För er som väljer att utgå från ett tredjepartsobjekt, finns även möjlighet att tillsammans med oss utföra modifikation enligt önskemål. Dessa uppdrag brukar i de flesta av fallen utföras enligt löpande arbetstid och mot en kravspecifikation som tillhandahålls av er.