E-handel hos Prestaworks

E-handel hos Prestaworks är populärt. Främsta anledningen är att vi möjliggör en stor utvecklingspotential för våra e-handlare genom att tilldela full åtkomst till filsystem och databas via FTP/PHPMyAdmin i vissa av våra e-butikspaket(*), något som ofta är helt uteslutet med en sluten plattform. Andra skäl som enligt våra kunder gör oss till ett bättre val, är mängden funktionalitet som medföljer alla våra installationer helt kostnadsfritt, som så ofta innebär tilläggskostnader hos våra konkurrenter.

Ni som väljer att migrera till PrestaShop genom Prestaworks gör det för att landa i en plattform som är betydligt mer framtidssäker än en sluten plattform. Ni känner även behovet av att komma närmare en partner som dessutom tillhandahåller trygg och kostnadsfri support på plattformens standardfunktionalitet. Ni vill även ha full åtkomst för egen vidareutveckling utan krav på att blanda in dyra konsulter samt möjligheten att installera färdiga tilläggsmoduler.

*Full åtkomst innefattar inte kunder som använder Kaliber, eller skräddarsydd design genom nyttjanderätt.

Låt oss sköta flytten

Vi har utfört hundratals migrationer från olika plattformar till PrestaShop åt våra kunder. Det innebär att vi har full koll på vilka delar som är viktiga att tänka på och vad som måste finnas tillgängligt för att fullborda en komplett flytt. Det ska vara tryggt att ge Prestaworks i uppdrag att flytta er butik.

Om er verksamhet besitter kompetens av migrering ”i huset”, kan ni självklart sköta flytt av butiken på egen hand. Vi ser inga problem med att våra kunder utför egna åtgärder, snarare tvärtom – då vi anser det viktigt att som kund ha full tillgång till sitt system.

Viktigt att veta inför byte av plattform

Inför en flytt är information den viktigaste pelaren. Både ni som kund och vi måste känna till så mycket som möjligt om er butik och de behov ni har för att leverera en sömlös övergång. Nedan berättar vi mer om de viktigaste delarna att ta reda på inför en flytt.

Import av data

En flytt till PrestaShop från vilket annat system som helst, kan påbörjas först när vi erhåller kännedom om vilka dataområden som kan exporteras i ert befintliga system. Import av data vid en butiksmigrering sker vanligtvis genom så kallade .csv-filer som innehåller datainformation om produkter, kategorier, etc.

En effektiv övergång till en ny plattform börjar med att fatta beslut om vilka delar man önskar importera till sin nya butik. De vanligaste dataområden som importeras vid en flytt är:

Produktinformation

Kategoristruktur

Kunder

Länkstruktur

Att byta plattform kommer med några roliga utmaningar, den viktigaste av dem är att bibehålla länkkraften genom att fånga upp gamla länkar och omdirigera dem permanent (301-ompekning) till korrekt tillhörighet i nya plattformen. Fånga upp befintliga länkar kan göras på många olika vis, det vanligaste är dock via en sidkarta (sitemap) eller externt verktyg för att spindla igenom sidan och spara URL:erna till ett textdokument.

Eftersom länkstrukturen skiljer sig oerhört från kund till kund och beroende på vilken plattform man flyttar ifrån, rekommenderar vi alltid att rådgöra med oss hur åtgärden skall hanteras för er länkstruktur. Eftersom vi utfört väldigt många migrationer besitter vi kännedom om de flesta plattformarna och vilken metod som är bäst att tillämpa för er butik.

Vid import av produktinformation måste tillhörande produktbilder framgå i exporten definierad med URL som kan nås online. Väljer ni att importera er kunddatabas är det viktigt att känna till att kundernas lösenord inte kan behållas p.g.a. säkerhetsskäl, de kommer därför behöva begära ett nytt lösenord för att logga in i nya systemet efter slutförd flytt.

Vanliga frågor inför byte av e-handelsplattform

1. Vad kostar det?

Kostnaden styrs helt beroende på hur väl dokumenten som exporteras ser ut. I många av fallen behöver vi formatera om dem och förfina värdena så att PrestaShop kan hantera importen problemfritt. Kostnaden är därför inget vi kan besvara innan vi känner till vad som önskas importeras samt hur väl informationen är formaterad.

2. Hur lång tid tar det?

När vi känner till hur ert material ser ut och kommit överens om vad som önskas importeras, sätter vi igång åtgärden så snabbt vi kan. I normala fall brukar vi kunna sätta igång omgående, allt styrs dock av hur vårt projektklimat ser ut vid tillfället uppdraget kommer in.

3. Vad händer med min länkstruktur?

Länkstrukturen är något som skiljer sig från olika kunder och plattformar. Detta är därför en del av flytten som kräver gemensam diskussion där Prestaworks föreslår bästa möjliga lösning för de behov ni har. Vi ser det som en självklarhet att behålla länkkraft inför ett byte av plattform.

Jag vill flytta till Prestaworks

Om ni vill byta till Prestaworks, ska ni se till att fylla i formuläret nedan så gott ni kan. Vi kommer att återkomma till er med mer information för att hitta en lösning för er verksamhet.

Om ni driver PrestaShop i egen regi idag men vill migrera in till ett av våra paket för att b.la. ta del av vår kostnadsfria support samt våra fördelaktiga webbhotell anpassade för PrestaShop, går naturligtvis det också bra. De kunder vi pratar med och som vi hjälpt till att flytta till ett av våra paket, har i de allra flesta fall varit missnöjd med prestandan på sitt gamla webbhotell och avsaknaden av att ha en trygg leverantör som förstår sig på PrestaShop.