Prestaworks levererar e-handel till Formac Production

Prestaworks levererar e-handel till Formac Production


Formac Production är ledande inom kundunika tryck och svensktillverkade innovativa profilprodukter till bilhandlare, verkstäder och trafikutbildare.

Under inledningen av 2019 erhöll Prestaworks i uppdrag att migrera plattform samt utföra uppgradering, produktion/implementering av grafisk profil och re-konstruktion av kodbas med hänsyn till PrestaShop 1.7-kompatibilitet.

Formac Production bestod tidigare av fyra separata instanser av PrestaShop mot olika marknader, i nylanseringen åtog Prestaworks sig uppdraget att slå samman dessa till en instans med multibutiksstöd.

”Slutresultatet av projektet är ett starkt bevis på att PrestaShop som plattform är kraftfull och dynamisk. Vi har b.la. förberett möjlighet och potential för kunden att effektivt öppna upp kanaler för försäljning till nya marknader genom systemets sofistikerade multibutiksstöd. Detta är något som blir alltmer populärt och efterfrågat av våra större kunder.” säger Joel Bahar, medgrundare av Prestaworks.

Systemarkitekturen i projektet består av flertalet externa system som kommunicerar med varandra, b.la. Jeeves (ERP) som använts av Formac sedan tidigare. Även stort fokus på centralstyrning av information har bearbetats med omsorg och noggrannhet genom modul-styrda funktioner.

”Att driva igenom ett projekt som Formacs, med flertalet väldigt unika och tekniskt komplicerade krav, talar mycket för Prestashop som plattform, men även Prestaworks tekniska kompetens samt förmåga att förstå vår affär på nätet. Under hela projektets gång har vi känt oss trygga med både valet av plattform och samarbetet med Prestaworks.” säger Kristoffer Geiser, E-handelsansvarig Formac Production AB.

Prestaworks tackar för förtroendet att få leverera den omfattande lösningen efter Formac’s behov och önskar ett stort lycka till med expansionen.