Bearbeta framsidan och bilder

Att ändra framsidan av din e-butik är väldigt enkelt, även om det kan vara lite svårt att hitta sektionen första gången. I den här guiden kommer vi beskriva vilka moduler som används på framsidan och hur du konfigurerar dem. Vi kommer även berätta mer om hur du hanterar bilder och byter ut dem till dina egna.

Framsidan av din PrestaShop-butik består av olika moduler för att presentera innehåll. Som standard är det en bild, text och under det kommer utvalda produkter från butiken. I denna manual berättar vi hur du redigerar samtliga delar!

Toppbanner (bild högst upp på sidan)

Bilden högst upp på sidan är redigerbar genom en egen fristående modul, den kan redigeras genom att gå till fliken Moduler och Tjänster i administrationen. Sök sedan upp modulen ”blockbanner” och välj därefter konfigurera längst ut till höger på modulraden. Ladda sedan upp er nya bild under inställningarna på sidan och tryck Spara.

Administrera bildspelet

Du kan ändra informationen i bildspelet via modulen: homeslider, gå till fliken Moduler och Tjänster, sök efter ”homeslider” och välj konfigurera. På nya sidan hanterar du butikens samtliga bilder i bildspelet och kan även ta bort eller lägga till nya objekt till bildspelet.

Administrera övriga bilder

En av de senaste funktionerna för 1.6-versionen är en modul som heter Temakonfigurerare, via denna modul kan man styra de mesta av informationen som presenteras på framsidan, t.ex. bilder till höger om slidern, information längst ned och mycket annat. Gå till fliken Moduler och Tjänster, sök efter ”themeconfigurator” och välj Konfigurera. Vår rekommendation är att noggrant gå igenom modulen från toppen till botten för att lära dig vad du kan uträtta.

Horisontala toppmenyn med kategorier

Du bestämmer själv innehållet i den horisontala menyn med kategorier och övriga länkar via modulen: ”blocktopmenu”. Sök efter modulen under fliken Moduler och Tjänster, välj sedan konfigurera och bestäm sedan vilka objekt du vill ha synliga på objektet.

Ladda upp en ny logotyp

Under fliken Inställningar -> Teman kan du ladda upp ny logotyp för din butik. Du kan ladda upp separata logotyper för butikens framsida och i PDF-materialet som skapas i samband med dina kunders beställningar. Du kan även ladda upp en favicon (ikonen som syns vid fliken i webbläsaren).

Presentation av produkter på framsidan

När vi levererar din butik har vi redan förinstallerat massor av moduler åt dig. På framsidan presenteras produkter under olika flikar (populära, extrapris, nyheter och bästsäljare). Dessa består av moduler som helt kan inaktiveras om önskas.

Extrapris, nyheter och bästsäljare hanteras av systemet helt automatiskt, det betyder att du inte kan styra innehållet under dessa flikar. Produkter under fliken populära behöver administreras manuellt genom att markera ”Hem” för en produkt under kategoriträdet, vi beskriver detta utförligare här nedan.

Det är lätt att markera en produkt som populär och få den placerad i boxen, detta gör du genom att gå in på en produkt och scrollar ner tills du kommer till kategoriträdet, där du markerar vilka kategorier produkten skall vara synlig i. Alla produkter som har Hem markerad i listan, är produkter som kommer att synas i boxen för Populära produkter. Den enda insats från dig, blir således att markera Hem, för de produkter du vill ha som utvald på din e-butiks framsida!

Om du vill ändra antal utvalda produkter på framsidan, går du till fliken Moduler och Tjänster, sök sedan upp ”homefeatured” och väljer Konfigurera.