PrestaShop 1.7

PrestaShop 1.7

Nu utför vi installationer av PrestaShop 1.7 för nya kunder genom nya e-butikspaket, utformade och anpassade för att klara av sömlös drift med upp till 30% snabbare laddtider. Detta innebär även att vi är öppna för att ta emot uppdrag att uppgradera befintliga kunders butiker till PrestaShop 1.7.

Viktig rekommendation till befintliga kunder

Vi rekommenderar alla befintliga kunder som ligger på äldre versioner av PrestaShop (1.2, 1.3, 1.4, 1.5 och 1.6) att utföra en uppgradering av sin plattform innan februari 2019. Anledningen är att PHP 5.6 kommer ersättas av PHP 7, något som de äldre versionerna av PrestaShop saknar stöd för. Vidtar man ingen åtgärd kommer man kunna vänta sig en butik som är inkompatibel samt slutar fungera.

Det är extra viktigt att kunder på E-butik Standard vidtar en åtgärd snarast. Kunder på E-butik Medium och Premium har egna separata konfigurationer där den äldre versionen av PHP (5.6) kommer vara tillgänglig under en längre period. Men även dessa kunder ombeds börja planera för att uppgradera sitt system inom rimlig tid.

Snabbare laddtider

Med anledning av PHP 7 i kombination med våra nya driftmiljöer och PrestaShop 1.7, kommer man kunna förvänta sig en butik som i sitt standardutförande har upp emot 30% snabbare laddtider än sina föregångare. Detta tycker vi är en fantastisk nyhet som bekräftats av Prestaworks under pilotstadiet där vi utvärderat version för version inom 1.7-serien.

Design för din e-butik på PrestaShop 1.7

I samband med lanseringen av PrestaShop 1.7 i våra e-butikspaket, släpper vi två stora produktlanseringar när det kommer till design.

En ny, bättre design – Kaliber

Kaliber är ett av världens mest optimerade tema för PrestaShop 1.7 när det kommer till laddtider samt uppbyggnad med strikta förhållanden till standarder i PrestaShop, utvecklad av Prestaworks.

Kaliber är ett multidynamiskt, högpresterande tema för PrestaShop 1.7 som tillåter er att påverka designen i er butik via en intuitiv designmotor som utvecklats av Prestaworks. För att underlätta uppstarten kommer Kaliber med totalt fyra olika för-definierade layouter att välja på, dessa kan sedan utvecklas vidare och förändras enligt specifika önskemål via den enkla, välutvecklade och medföljande designmotorn.

Mängden kunder som nyttjar Kaliber är det som avgör utvecklingen av materialets innehåll. Kaliber är ett långsiktigt projekt som ständigt kommer att vidareutvecklas, där nya funktioner implementeras baserat på hur ofta samma önskemål efterfrågas från andra kunder. De nya funktionerna rullas ut med ett knapptryck till alla som använder Kaliber och är inte förknippat med några merkostnader.

Skräddarsydd design

Vi har lyssnat på feedback från kunder som haft svårt att initiera större designprojekt med höga initiala uppstartskostnader. Detta mynnade ut i att vi nu lanserar möjligheten att även kunna få en skräddarsydd design till sin butik genom en ökad månadskostnad.

Kostnaden för att göra tillval av en skräddarsydd design enligt modellen ökad månadskostnad ser ut enligt nedan och kan endast göras av bolag inom omsättningsstorleken 0 – 10 MSEK /år.

Plan

För alla inom 0 – 10 MSEK /år

Tilläggskostnad

Kostnad ovanpå e-butikspaket

E-butik Standard 2 099 kr /mån
E-butik Medium 2 999 kr /mån
E-butik Premium 4 999 kr /mån
E-butik Omni 2 099 kr /mån